ALTA GARROTXA: BAC DE GRILLERA

 

Punt dobservació núm. 3 - Puig de la Gavarra

 

 

Ý

Inici

 

Accés i itinerari

 

Medi natural

 

4

Documentació

 

Punt d’observació núm. 3

Km 5,02 de l’itinerari

UTM: E 4690077, N 475130.

 

     

 

A dalt del puig les vistes del Canigó i dels Pirineus orientals són difícilment superables. Des d’aquest cim alterós s’observen els corbs (Corvus corax) que crien a la vora i rapinyaires com l’aligot vesper (Pernis apivorus), el xoriguer (Falco tinnunculus) i el falco pelegrí (Falco pelegrinus). Al mes de setembre, la carena és un bon punt per observar estols de rapinyaires en migració cap al sud. Entre els ocells petits, destaca la cotxa fumada (Phoenicurus ochruros) i, a l’hivern, el cercavores (Prunella collaris). Al solell els muflons es deixen veure als prats secs.

 

Ja de baixada, a la pineda, hi floreix Narcissus moleroi, un narcís amb flors d’un groc pàl·lid que apareixen a l’abril, a començaments de primavera.  

Moltes papallones es reuneixen als cims per aparellar-se, sobretot quan les densitats als voltants són baixes, és una pràctica que rep el nom de hilltopping (paraula anglesa que significa literalment “fent cims”). Les típiques espècies que utilitzen aquesta practica són Papilio machaon, Iphiclides podalirius, Vanessa atalanta, negre amb franges vermelles i blanques i més abundant a l’octubre, i Lasiommata megera.

                                                                                         Lepidòpters

Papilio machaon

Vanessa atalanta

Lasiommata megera

 
 

Col·laboreu!                                                   

                                                                           

Si voleu afegir alguna dada o imatge a aquesta pàgina, trameteu-les a la Secretaria de la ICHN (ichn@iec.cat) i les hi inclourem!

 

Institució Catalana d’Història Natural

Carme, 47 – 08001 Barcelona - ichn@iec.cat - http://ichn.iec.cat.