SERRA DE SANT HONORAT: ROCA DEL CORB

L’illa de conglomerats

Ý

Inici


Accés i itinerari


Medi natural

 

4

Documentació

Descripció del medi i del paisatge

L'itinerari permetrà visitar un dels massissos de conglomerat que es troben al peu dels Prepirineus, just on contacten amb la Depressió Central. En aquest cas, es tracta d'un massís de reduïdes dimensions i envoltat de calcàries, de manera que queda bastant ocult i no en tens una bona visió fins que hi arribes, moment en que et sorprèn entrar en aquest reducte conglomeràtic al peu de la serra d'Aubenç.

La vegetació encara és molt mediterrània, tot i que ja es noten els efectes de la continentalitat. L’alzinar és la formació vegetal dominant. Des de dalt de l’agulla del Corb és fàcil observar diverses espècies de rapinyaires i a les roques de Sant Honorat es poden observar fàcilment els voltors que aprofiten alguns relleixos per descansar-hi.

 

L’itinerari discorre per l’espai del PEIN Serra d’Aubenç i Roc de Cogul, un espai de notable extensió i contrastats relleus i que, malgrat la seva espectacularitat, no és massa conegut ni visitat.

 
 

 

Lloc

Hostal del Boix-Agulla del Corb-Coll de Mu-Roques de Sant Honorat-Hostal del Boix.

Comarca

Alt Urgell.

Longitud de l’itinerari

9,16 km

Accés amb transport públic

No.

Època més recomanable

Tot l’any.

Dificultat

Alta. Després del coll de Mu, l’itinerari travessa roquissars força verticals que poden ser perillosos si no es té experiència muntanyenca o les condicions meteorològiques són desfavorables (boira, pluja, gel, etc.).

Autors

Anna Bonet, Ferran Fontelles, Josep Germain i Josep Maria Viladrich.

 

Institució Catalana d’Història Natural

Carme, 47 – 08001 Barcelona - ichn@iec.cat - http://ichn.iec.cat.