SERRA DE MIRAMAR: CASTELL DE PRENAFETA

El mirador de dues comarques

Ý

Inici

 

Accés i itinerari

 

Medi natural

 

4

Documentació

Descripció del medi i del paisatge


La serra de Miramar és on la serralada Prelitoral més s’estreny, on gairebé es va trencar la seva continuïtat, però les dretes crestes rocoses del Triàsic l’han mantinguda i, alhora, constitueixen un singular mirador sobre les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

L’antic nucli de Miramar, restaurat com a espai de segona residència, i les runes de l’antic poble de Prenafeta, indiquen l’importat presència que l’activitat humana va tenir en aquestes muntanyes, però que avui dia l’alzinar va cobrint pacientment.

 

La serra de Miramar forma part de l’espai del PEIN Tossal Gros de Miramar, la qual també ha estat inclosa a la xarxa Natura 2000 conjuntament amb altres espais amb la denominació de Sistema prelitoral central. El castell de Prenafeta ha estat catalogat com a Bé Cultural d‘Interès Nacional.

 
 

 

Lloc

Prenafeta-Miramar-Lilla-Prenafeta.  

Comarca

Alt Camp i Conca de Barberà.

Longitud de l’itinerari

11,18 km

Accés amb transport públic

No hi ha accés amb transport públic a Prenafeta. Alternativament, es podria començar l’itinerari a Lilla, on s’hi arriba amb transport públic mitjançant les línies: L0595 Reus-Tarragona-Farga de Moles; L1180 Igualada-Tarragona; L0450 Lleida-TarragonaCerqueu itineraris i horaris.

Època més recomanable

Tot l’any.

Dificultat

Baixa, però no sempre se circula per pistes amples.  

 

Autors

Josep Germain.

 

Institució Catalana d’Història Natural

Carme, 47 – 08001 Barcelona - ichn@iec.cat - http://ichn.iec.cat.