MASSÍS DE BUSA: LES CINGLERES DE BUSA

 

L’espectacle de la geologia

 

Ý

Inici

 

Accés i itinerari

 

Medi natural

 

4

Documentació

Descripció del medi i del paisatge

La serra de Busa és un dels eixos muntanyosos que separa el Prepirineu de la Depressió Central. És un gran altiplà de conglomerats amb alts espadats i profundes fondalades que forma un relleu únic i d’una bellesa excepcional. Aquest itinerari permetrà travessar les impressionants cingleres de Busa i apropar-se a la serra de Bastets on els estrats de conglomerats assoleixen la verticalitat.

 

La vegetació de Busa és molt variada i a més de les pinedes de pi roig, hi ha també algun retall d’alzinar i una magnífica fageda al peu de la cinglera del vessant nord. En un paisatge rocós com aquest, la vegetació rupícola hi és també molt destacable. A la serra de Busa hi cria un bon nombre d’espècies de rapinyaires i manté unes de les poblacions més meridionals de picot negre i de gall fer.

L’espai pel qual discorre l’itinerari es troba inclòs al Pla d’Espais d’Interès Natural amb el nom de Serres de Busa-els Bastets-Lord, però ha estat una de les poques zones que han quedat fora de la xarxa Natura 2000 malgrat el notable valor del seu medi natural. Aquest espai forma part de la geozona 152, Discordances progressives de Sant Llorenç de Morunys, de l’Inventari d’Espais d’Interès Geològic de Catalunya.  


 

 

 

Lloc

Pla de Busa.

Comarca

Solsonès.

Longitud de l’itinerari

9,52 km .

 

Època més recomanable

Tot l’any. 

Accés amb transport públic

No s’hi pot accedir amb transport públic.

Dificultat

Mitjana, atès que cal superar un cert desnivell i en alguns punts el camí pot ser perdedor i cal estar molt atents i mínimament habituats a la muntanya.

Autors

Josep Germain; David Guixé; Joan Marceló; Grup de Natura del Solsonès. 

 

Institució Catalana d’Història Natural

Carme, 47 – 08001 Barcelona - ichn@iec.cat - http://ichn.iec.cat.