PLANA DEL VALLÈS: GALLECS

 

El mosaic agroforestal de plana

 

Ý

Inici

 

Accés i itinerari

 

Medi natural

 

4

Documentació

Descripció del medi i del paisatge

Gallecs és un bon exemple dels tradicionals espais agroforestals de la plana vallesana, en el qual els conreus cerealícoles de secà es combinen amb petits retalls boscosos i modestes rieres. Potser no és un paisatge espectacular, però sí que encara és un paisatge bonic que demostra que el territori del Vallès es podria haver planificat d’una altra manera i que hagués pogut ser un lloc més agradable on viure-hi.

 

A més dels seus indubtables valors paisatgístics i com a element estructurador del territori, l’espai de Gallecs també destaca per l’interès d’alguns dels components del seu medi natural, essent els ocells un dels més destacats. L’ús d’aquesta zona com a espai pel lleure és notable i l’elevat nombre de visitants que recorren els seus camins ho demostren prou bé.

Emblema de les reivindicacions ecologistes des dels anys 70, Gallecs ha hagut d’esperar fins l’any 2009 per poder ser considerat com a espai natural protegit, tot i que durant aquest llarg camí ha anat perdent part de la seva extensió primigènia. Forma part del Pla d’Espais d’Interès Natural i des del 2000 existeix un consorci encarregat de la seva gestió, l’actualment anomenat Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs.  


 

 

 

Lloc

Mollet del Vallès-Santa Maria de Gallecs.

Comarca

Vallès Oriental.

Longitud de l’itinerari

7,15 km .

 

Època més recomanable

Tot l’any

Accés amb transport públic

Es pot accedir amb molta facilitat al punt d’inici de l’itinerari amb transport públic: RENFE línia C-3, autobús Barcelona-Mollet, Badalona-Mollet-Sabadell i autobús urbà de Mollet del Vallès. Consulteu les línies, horaris i mapa.

Autors

Josep Germain.  

Dificultat

Itinerari molt fàcil, es pot fer l‘itinerari a peu o amb bicicleta.

Institució Catalana d’Història Natural

Carme, 47 – 08001 Barcelona - ichn@iec.cat - http://ichn.iec.cat.

.