SERRA DE CATLLARÀS: EL PUIG LLUENT

El Pirineu tranquil

 

 

Ý

Inici


Accés i itinerari


Medi natural

 

4

Documentació

Descripció del medi i del paisatge

 

La serra del Catllaràs és un espai de relleu complicat que s’interposa al pas del Llobregat i l’obliga a voltar cap a l’oest. Els conglomerats eocènics es presenten en forma de grans carenes rocoses i profunds estimballs que singularitzen i aïllen aquesta serra de les veïnes.

 

D’aquesta serra destaca l’extensió dels boscos que recobreixen els seus vessants, especialment de pi roig, faig i, ja als nivells culminars, el pi negre. I es que els més de 1.000 metres de desnivell que té, les diferents orientacions que presenta i l’elevada pluviositat que la caracteritza, fa que en un reduït espai s’hi fonguin les espècies mediterrànies, atlàntiques i eurosiberianes.

 

L’itinerari discorre pel sector de la serra inclòs al Pla d’Espais d’Interès Natural i que també forma part de la Xarxa Natura 2000. L’inici de l’itinerari té lloc a Sant Romà de la Clusa, indret on hi destaca l’ermita romànica del segle XII del mateix nom. La serra del Catllaràs, malgrat el seu interès natural, es poc visitada, i aquest és el seu principal atractiu, poder gaudir amb tranquil·litat de la natura, com es feia abans.


Lloc
Sant Romà de la Clusa-el Puig Lluent-el roc del Catllaràs-el pla de l’Orri.

 

Comarca

Berguedà.

Època més recomanable
Tot l’any, però cal tenir en compte que a l’hivern tot aquest sector pot romandre cobert per la neu unes quantes setmanes
.

 

Accés amb transport públic
No s'hi accedeix amb transport públic.

Longitud de l’itinerari

10,8 quilòmetres, tot i que hi ha possibilitat d’escurçar-lo

 

Dificultat

Mitja, tot i que cal estar habituat a caminar per la muntanya.

Autors

Clara Racionero; Joan Casòliva; Josep Germain. 

 

 
 

Institució Catalana d’Història Natural
Carme, 47 – 08001 Barcelona - ichn@iec.cat - http://ichn.iec.cat