COLLSEROLA: CAN COLL

El sots feréstecs de l'àrea metropolitana

 

 

Ý

Inici


Accés i itinerari


Medi natural

 

4

Documentació

Descripció del medi i del paisatge

Malgrat trobar-se al bell mig de la regió metropolitana de Barcelona i ser un dels espais naturals més freqüentats de Catalunya, Collserola continua mantenint un medi natural força ben conservat. L’itinerari permetrà resseguir algun dels sectors forestals més feréstecs de la serra, on sembla que només hi circulin les feristeles, però també alguns dels pocs espais agrícoles que encara es mantenen i que són essencials per al manteniment de la seva fauna.

El contrast que mostra l’itinerari, surt del berenador de Can Coll, un dels llocs més freqüentats de la serra, però s’endinsa en una de les valls menys recorregudes, és el mateix que a una altra escala presenta el conjunt de la serra, una reserva de natura rodejada de la zona més poblada i urbanitzada de Catalunya. Només falta que els seus gestors es decideixin a endegar les mesures que permetin connectar, des del punt de vista ecològic, Collserola amb els altres espais naturals propers.

 

L’itinerari discorrepel Parc Natural de la Serra de Collserola, la qual també ha estat inclosa a la Xarxa Natura 2000. Malgrat comptar amb diverses mesures de protecció, especialment instruments urbanístics, i estar inclosa al Pla d’Espais d’Interès Natural, la serra de Collserola no es va declarar com a parc natural fins a l’octubre del 2010.


Lloc
Àrea de lleure de Can Coll-Can Cerdà-torrent d’en Fotja-Sant Iscle de les Feixes-Can Catà-Can Codina- Àrea de lleure de Can Coll.

 

Comarca

Vallès Occidental.

Accés amb transport públic
S’accedeix a l’àrea de lleure de Can Coll amb transport públic des de Cerdanyola del Vallès. A cent metres de l’estació de la RENFE (Avinguda Primavera) hi ha una parada d'autobusos urbans des d’on surt la línia 1 que va a Can Coll. Hi ha dos autobusos cada hora els dies feiners i un cada hora els dissabtes, però els diumenges i festius no hi ha servei. Consulteu l’itinerari i horaris.

 

Època més recomanable
Qualsevol època de l’any és bona per fer aquest itinerari, tot i que la primavera és el moment més propici per gaudir de la natura
.

Longitud de l’itinerari

9,24 km

 

Dificultat

Baixa-mitja, ja que la quantitat de camins i corriols de la muntanya requereix una bona capacitat d’orientació.

Autors

Teresa Canyelles; Josep Germain. 

 

 
 

Institució Catalana d’Història Natural
Carme, 47 – 08001 Barcelona - ichn@iec.cat - http://ichn.iec.cat