COLLSACABRA: FALGARS D’EN BAS

Un paisatge viu

Ý

Inici


Accés i itinerari


Medi natural

 

4

Documentació

Descripció del medi i del paisatge

L'itinerari discorre per un sector de la Garrotxa en el qual la natura s'hi presenta en tota la seva magnificència i les masies encara estan habitades i els camps conreats o pasturats, no com en altres sectors del país que tot sembla abandonat. L'excursionisme i el turisme també hi són pràctiques habituals.

La vegetació és extremadament variada, anant d’alzinars de caire mediterrani a fagedes i altres bosquets de caducifolis propis d’ambients frescs i molt humits. A l’abril, quan els fajos encara no han tret les fulles, la floració d’espècies boscanes que aprofiten els primer raigs de sol és espectacular, com també ho és la d’espècies pratícoles de l’altiplà superior a principis de juny.

L’espai que travessa l’itinerari està inclòs, en part, dins l’espai del PEIN Collsacabra, llevat de la plana a l’entorn dels Hostalets d’en Bas que en queda exclosa. El mateix sector també forma part de la Xarxa Natura 2000 amb la denominació de Sistema Transversal Català i, en aquest cas, a la plana d’en Bas, el Fluvià i els seus afluents de capçalera també han estat inclosos dins aquesta figura de protecció d’àmbit europeu amb la denominació Riu Fluvià.

 
 

 

Lloc

Els Hostalets d’en Bas-Molí Vell-Grau d’Olot-l’Hostalot-Falgars d’en Bas-Sant Miquel de Castelló-els Hostalets d’en Bas.

Comarca

Garrotxa.

Longitud de l’itinerari

13,67 km

Accés amb transport públic

No.

Època més recomanable

Tot i que l’itinerari es pot fer en qualsevol època de l’any, la primavera hi és especialment recomanable.

Dificultat

Mitjana per la llargària de l’itinerari.

Autors

Josep Germain.

 

Institució Catalana d’Història Natural

Carme, 47 – 08001 Barcelona - ichn@iec.cat - http://ichn.iec.cat.