Institució Catalana d’Història Natural (ICHN)

Grup Orquidològic de Catalunya


Els Grup Orquidològic Català es constituí com a grup de treball de la ICHN el 30 de març de 2016. Els seus objectius són:

· L’estudi i el coneixement de les orquídies silvestres i la protecció dels seus hàbitats al territori de Catalunya.
· La promoció i la difusió dels estudis fets i dels coneixements adquirits mitjançant la publicació de materials científics i de divulgació.
· La promoció i la difusió d’activitats de camp relacionades amb les orquídies, especialment a Catalunya però també a la resta de la península Ibèrica, d’Europa i d’altres indrets.
· La col·laboració i cooperació amb altres associacions o grups de treball i recerca relacionats amb l’estudi i el coneixement de les orquídies.

Per aconseguir les seves finalitats, el grup de treball es proposa realitzar les activitats següents:

· Sortides de camp.
· Intercanvi d’informació amb altres entitats similars.
· Exposicions itinerants de fotografia; xerrades sobre les orquídies a Catalunya.
· Col·laborar amb altres entitats relacionades amb el medi natural i amb les entitats governamentals per promoure la protecció de les orquídies silvestres i els seus hàbitats d’acord amb la legislació vigent de la Unió Europea.

Adreça social:
El grup de treball, amb el consentiment de l’Ajuntament de Calders, disposa del Centre Cultural Néstor Almendros (carrer dels Països Catalans, 2 de Calders), per fer activitats de cap de setmana com a projeccions, cursos, activitats divulgatives, etc.

El representant del grup és Lluís Salvador Martínez.