ENLLAÇOS RELACIONATS
Institució Catalana d'Història Natural Website principal de l'entitat
Espai web de les sortides de la ICHN-Bages Espai coordinat per Marta Queralt López que recull observacions i vivències de les sortides naturalistes de la ICHN-Bages, amb una especial atenció a la fotografia. Anys 2007-2010
Sortides de natura 2008-2009 Blog de les sortides naturalistes de la delegació del Bages de la ICHN del curs 2008-09 per Marta Queralt López, amb un extens recull de fotografies
Estimant la terra a través d'imatges Blog de fotografies de les sortides naturalistes de la delegació del Bages de la ICHN del curs 2007-08 per Marta Queralt López
Anella Verda de Manresa L'Anella Verda de Manresa és el mosaic d'espais agrícoles i forestals que envolten la ciutat, l'espai de lleure i de natura per excel·lència i que tant Ajuntament com entitats volem preservar.
Parc natural de Montserrat El parc natural de Montserrat, a l'extrem sud del Bages i gestionat per la Generalitat de Catalunya, protegeix l'emblemàtica muntanya
Parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac El parc de Sant Llorenç de Munt i l'Obac, a cavall de les comarques de Bages i del Vallès Occidental, gestionat per la Diputació de Barcelona
Ensayo Fitotopográfico de Bages Flora de la comarca de Bages de Pius Font i Quer qui, amb aquest treball publicat l'any 1914, guanyaria el títol de doctor en farmàcia i el reconeixement com a eminent botànic.
Plataforma cívica Montsalat La plataforma Montsalat denuncia l'impacte ambiental de la mineria de potassa a la comarca de Bages, en particular la salinització de les aigües
Meandre Entitat constituïda per preservar l'entorn natural de Manresa, en particular el bosc del Suanya i l'espai natural de la vall de Rajadell a Manresa, amenaçats per la construcció de la carretera d'enllaç entre els eixos diagonal i transversal de Catalunya.
Museu de geologia Valentí Masachs El museu de geologia Valentí Masachs, situat a la EPSEM-UPC, mostra col·leccions de fòssils i de minerals amb les seves aplicacions quotidianes.
Parc Geològic i Miner de la Catalunya central Georutes i centres d'acollida per interpretar el variat paisatge geològic de la Catalunya central que compta amb els massissos de Montserrat i de Sant Llorenç del Munt d'origen deltaic, la conca salina i diverses coves.
Les sortides naturalistes de la ICHN Itineraris descrits amb documentació de natura extensa i detallada per descobrir espais naturals de Catalunya guiats per la ICHN.
Herbari virtual del Mediterrani Occidental Nascut a partir de l'herbari virtual de les Illes Balears, l'herbari virtual reuneix ara informació i una àmplia galeria d'imatges de les plantes vasculars del Mediterrani occidental.
Flora Catalana.net Web molt extensa, completa i ben indexada de la flora de Catalunya que dedica especial atenció a les fotografies que mostren els caràcters distintius de cada espècie.
Biocat Banc de dades de biodiversitat de Catalunya, amb una extensíssima informació sobre plantes, elaborat per la Universitat de Barcelona i el dpt. de Medi Ambient de la Generalitat.
Anthos Programa del CSIC amb informació extensa que inclou distribució, fotografies, dibuixos i noms vulgars de les plantes vasculars de l'estat espanyol.
Fitoderia, flora catalana Breus cròniques de sortides botàniques per Catalunya i més enllà, per Jordi Cebrian.
Flora i vegetació de Ponent Presentació d'unes 1500 espècies de plantes de la plana de Lleida.
Tip-Tec Galeria d'imatges del Taller d'Identificació de Plantes del Terme de Calders
Flors silvestres de Catalunya Recull fotogràfic molt complet i ben indexat de la flora de Catalunya a càrrec de Joan Altimira, que inclou a més plantes ornamentals i al·lòctones, falgueres, líquens i fongs.
Sioc Servei d'informació ornitològica de Catalunya, portal que recull les dades disponibles de població, distribució i hàbitat a Catalunya de cadascuna de les espècies d'ocells.
IberiaNature Web en anglès sobre la natura a la península ibèrica; especial atenció al blog de Lucy Brzoska.
Encyclopedia of Life Projecte col·lectiu de documentació de totes les espècies vives de la Terra.
Osona Natura Informació i actualitat de la natura a la comarca d'Osona a càrrec del Grup de Naturalistes d'Osona, constituït com a delegació territorial de la ICHN
Grup de Naturalistes d'Osona Delegació territorial de la ICHN a la comarca d'Osona, amb informació de les activitats i programes de treball naturalista.
Grup de Natura del Solsonès Associació naturalista, integrada al Centre d'Estudis Lacetans, amb els objectius d'estudiar i protegir la natura de la comarca del Solsonès.
ICHN delegació de la Garrotxa La delegació territorial de la ICHN a la comarca de la Garrotxa, amb la presentació del grup i informació de les activitats i de les línies de recerca.
Oxygastra Grup d'estudi dels odonats -és a dir libèl·lules i espiadimonis- de Catalunya, organitzat com a grup de treball de la ICHN
Societat Catalana de Lepidopterologia El món de les papallones a Catalunya presentat per la SCL, entitat adherida a la ICHN
Papallones del Berguedà Les papallones diürnes de la comarca veïna del Berguedà i resultats de controls periòdics d'itineraris de la xarxa CBMS per Eloi Escútia
CBMS Catalan Butterfly Monitoring Scheme, xarxa de seguiment de les poblacions de ropalòcers a Catalunya
Himenòpters de Ponent Col·lecció dels micro-himenòpters, alguns d'ells productors de cecidis, de la plana de Lleida.
Llobregat SOStenible Plataforma d'entitats de la conca del Llobregat promotores de la declaració de l'"Any del Llobregat" durant a l'any hidrològic 2011-2012.
Prou Sal ! Entitat de Sallent dedicada a cridar a la mobilització popular i acabar amb el desastre ecològic dels runams de residus salins de la mineria de potassa.
Grup Ecologista d'Avinyó Grup ecologista local amb una especial dedicació a l'estudi, conservació i gestió de la xarxa fluvial, tant de les fonts com de la riera Gavarresa.
Coves del Toll Coves del Toll i Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià.
Centre Excursionista de Mura Informació d'activitats del Centre Excursionista de Mura, de natura del PN de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i registres meteorològics de Mura.
Centre Excursionista 2x2 Santpedor Propostes excursionistes, moltes d'elles al Bages, del centre 2x2 Santpedor, a més de les dades meteorològiques on line de Santpedor.
Patrimoni geològic Bloc de camp de patrimoni geològic i afloraments d'interès de Catalunya per Isaac Camps Gamuni, geòleg.
Espeleo Club Gràcia Actualitat en espeleologia i reportatge de la primera exploració sencera del recent carst desenvolupat a la muntanya de Sal de Cardona.
Manresainfo.cat Edició local de Manresa del diari Nació Digital.cat
El Pou Revista manresana d'informació i opinió, de periodicitat mensual.
Ecodiari Actualitat, crítica i anàlisi per a la nova era solar.
Sembrar100 La web on trobaràs tot allò que cal per sembrar, millorar, collir i disfrutar del teu hort.
Energiatoday Web sobre energies renovables i estil de vida d'acord amb l'ecologia.
Ecoxarxa del Bages "A bona hora", Ecoxarxa del Bages, és una xarxa oberta d'intercanvi entre persones, comerços, petites empreses i associacions del Bages que utilitza una moneda pròpia, l'hora, per anar construint una economia social, de proximitat, transparent i participativa de debò.